szegek

2020.06.16. 11:30

Életveszélyes csapdát rejtettek a száraz fű alá Répcelakon

Száraz fű alá rejtett csapdát talált két túrázó a Répce partján vasárnap kora este. A környékbeliek szerint az arrafelé sűrűn megforduló krosszmotorosok ellen helyezhette ki valaki a vaslapra rögzített szegeket.

Polgár Patrícia

Horváth Kata és Kovács Milán bukkant rá a csapdára Fotó: CSG

Fotó: © Cseh Gábor

A település temetője mögötti részen, a Répce mentén talált rá Kovács Milán és párja, Horváth Kata séta közben a vaslapba hegesztett szögek sorára vasárnap kora este.

Milán azt mondja, kézzel próbálta felszedni a vasdarabot. Nem volt könnyű dolga, ugyanis az húszcentis vasrudakkal volt a talajba rögzítve, úgy véli, kalapáccsal verhették le. Maguk a szögek egyébként öt-hat centiméter hosszúak, komoly sérüléseket is okozhatnak a folyóparti területet előszeretettel használó futók, kirándulók, valamint a krosszmotorosok körében – nem kizárható az sem, hogy pontosan az utóbbiak szúrtak valakinek szemet, és ellenük helyezte ki a csapdát az illető. Katának szerencséje volt, mert bár belelépett az egyik szegbe, sikerült hamar elkapnia a lábát, így nem szerzett komolyabb sérülést.

Horváth Kata és Kovács Milán bukkant rá a csapdára Fotó: Cseh Gábor

A pár egyébként bejelentést tett a rendőrségen, akik hétfő délután ki is szálltak a helyszínre. Nem kizárt, hogy még több hasonlóan kihelyezett csapda lapulhat a környéken a száraz fű alá rejtve – érdemes körültekintően bóklászni arrafelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában