viták

2020.06.26. 07:00

Forgalomlassító küszöbök – Van, aki álló rendőrt szeretne fekvő helyett

Öt helyszínen építtet az önkormányzat forgalomlassító küszöböket a lakosság kezdeményezésére. A „fekvőrendőrök” mégis ismét vitákat indítottak.

Pajor András

Vinter István, Szakács Zoltán és dr. Máhr Tivadar a Temető utcai sebességcsökkentő küszöbnél. Sárvár több pontján készülnek hasonlók Fotó: Pajor András

Az arborétum mellett lévő Temető utcába tervezett négy sebességmérséklő borda közül kettő már elkészült. A gépjárművek vezetői azonban máris elkezdtek ügyeskedni azok kerülgetésével. Az internetes fórumokon pedig újra kiújult a vita: szükség van-e az útkiemelésekre?

– Az emberek közlekedési morálja a stresszes élethelyzetek miatt folyamatosan romlik. Reméltük, hogy a sebességcsökkentő küszöbök talán majd lassítják a forgalmat. Az elmúlt napok azonban bizonytalanná tettek bennünket, mert az autósok megkerülik a küszöböket – vázolta a helyzetet az egyik kezdeményező, Szakács Zoltán. – Ha meglesz mind a négy, talán normalizálódnak az állapotok – mondta Vinter István, a körzet önkormányzati képviselője. A Temető utcai négy sebességcsökkentő küszöb munkálatainak befejezése után a Petőfi utcában kezdik meg két „fekvőrend őr” kivitelezését. Júliusban a Nádasdy utcában két lassítóborda létesül, az Ungvár utcában, az ipari park és a lakóövezet határán álló részen öt forgalmi gát készül el a lakossági igényeknek megfelelően.

Vinter István, Szakács Zoltán és dr. Máhr Tivadar a Temető utcai sebességcsökkentő küszöbnél. Sárvár több pontján készülnek hasonlók Fotó: Pajor András

– A város mintegy 100 millió forintos útfejlesztési csomagot hagyott jóvá az idei évre – emelte ki a munkálatokat ellenőrző dr. Máhr Tivadar alpolgármester. Emlékeztetett arra is, hogy a közlekedést érintő intézkedések hatékonysága a közlekedőkön múlik. Többen úgy fogalmaztak, hogy a notórius gyorshajtókat nem a fekvő-, hanem az út mellett álló rendőr tudná megfékezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában