Az Abért-tó lesz a végső cél

2020.06.19. 20:26

Közös tekeréssel avatták fel az új utat Kőszegfalván

A Kőszegi Kerékpáros Egyesület közreműködésével közös tekeréssel avatták fel tegnap Kőszegfalvánál a 104 millió forintos TOP-os támogatással megépült új kerékpárutat.

Tersztyánszky Krisztina

A kerékpárutat Katona-Freyberger Anett gyermekeivel, Barnival és Lucával tesztelte

Fotó: Ohr Tibor

Az avatóünnepséget a kőszegfalvi vasúti megállóhelynél tartották, amiről Básthy Béla polgármester elmondta: az új fejlesztés során ezzel a végponttal egy 600 méteres szakasz készült el a kőszegfalvi bekötőútig, illetve kiépült egy másik, hasonló szakasz a Pogányi út mellett is a városban.

A kerékpárutat Katona-Freyberger Anett gyermekeivel, Barnival és Lucával tesztelte
Fotó: Ohr Tibor

A kettőt összeköti egy úgynevezett nyitott, jelölt kerékpársáv, így a városból mind turisztikai, mind munkába járási céllal biztonságosan el lehet jutni Kőszegfalváig. Innen pedig tovább épül egy út a víztározó töltéséig velorégiós fejlesztésben, így a kisvárosból hamarosan akár a megyeszékhelyig el lehet kerekezni a forgalmas 87-es főút igénybevétele nélkül.

A konzorciumvezető megyei önkormányzat képviseletében dr. Balázsy Péter főjegyző hangsúlyozta: fontos cél a kerékpáros úthálózat járhatóságának teljessé tétele, a pontszerűség felszámolása, a megye az egyes önkormányzatokkal közösen ezen dolgozik.

 

Ágh Péter, a térség orszá­g­gyűlési képviselője elmondta: – Egy újabb lépést tettünk annak érdekében, hogy Kőszeg szerepét megerősítsük Vas megye kerékpáros turizmusában. Továbbra is dolgozunk azon, hogy javítsuk a Szombathely és Kőszeg közötti közlekedés feltételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában