Vízi vándor megállóhely

2020.07.10. 11:30

A turizmus fellegvára lehet Körmend

Aktív turisztikai paradicsommá válhat a következő években a Rába-parti település – hangsúlyozta Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos a körmendi vízi vándor megállóhely ünnepélyes átadóján csütörtökön.

Markó Petra

Storcz Botond, Révész Máriusz és Bebes István az ünnepségen

Fotó: Jámbori Tamás

Mintegy 39 millió forintból, a mértékadó árvízszint felett szálláshelyet alakítottak ki a Bárkaháznál a magyar kormány, a kajak-kenu szövetség, a körmendi önkormányzat és a Bereki Bárkás Egylet Egyesület együttműködésével.

– A Rába egészen nagyszerű adottságokkal rendelkezik és a jövőben akár vízi vándortáborok helyszíne is lehet – mutatott rá Révész Máriusz, aki beszélt arról is, hogy a folyón a vízi túrázók számát szeretnék megsokszorozni, amihez meg kell oldaniuk még az egykori Rőzse-gáton való átkelés problémáját. A politikus beszélt arról is, hogy a Körmend és Zalalövő közötti vasútvonalból a jövőben kerékpárút lesz, aminek kialakítása néhány éven belül megkezdődhet.

Storcz Botond, Révész Máriusz és Bebes István az ünnepségen Fotó: Jámbori Tamás

V. Németh Zsolt miniszteri biztos elmondta, a Rábán kenuzó ember egybeolvad a természettel. Bízik abban, hogy Körmend zászlóshajója lehet ennek a tevékenységnek és mind többen fordulnak majd a hazai látványosságok, turisztikai attrakciók felé.

– A Rába-partja a találkozások helyszíne Körmenden, fontos az ott élőknek, hogy élettel legyen tele és minél több aktivitás jelenjen meg – ezt már Bebes István, Körmend polgármestere emelte ki köszöntőjében. Mint fogalmazott: a fejlesztéseknek köszönhetően fiatalok és idősek egyaránt szívesen töltik el a Bárkaház területén a szabadidejüket. Kitért arra is, hogy itt nem állnak meg, nem ez az egyedüli ilyen helyszín, hiszen a korábbi cipőgyár üdülőjét is próbálják tartalommal megtölteni egy közös együttműködéssel a magyar kormány jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában