vádemelés

2020.07.01. 07:55

Kirabolt és felgyújtott egy házat, fegyvere is volt – Rácsok mögé küldené a szombathelyi ügyészség

Három éves ügyeket zárt most vádemeléssel a Szombathelyi Járási Ügyészség, a rovott múltú vádlottat fegyver és gyújtogatás miatt is rácsok mögé küldenék. Majd a bíróság dönt.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció!

Lőfegyverrel visszaélés, lopás és rongálás bűntette miatt is felelnie kell a rovott múltú férfinak 2017-es ügyei miatt – derül ki Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője közleményéből.

Még 2017 nyarán tört be egy családi házba egy vasi községben. Vitte a széfet az abban tárolt értékekkel együtt, meg még szedett össze ékszereket, diktafont, autókulcsot, gázolajat, készpénzt is, összesen 2,5 millió forint értékben. Aztán próbálta „eltüntetni” a nyomait: gázolajat locsolt szét a házban és meggyújtotta. Kiégett a ház egy része és az ingóságok is, mintegy 34 millió forint kárt okozott.

Néhány héttel később fegyverrel bukott le, engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket foglaltak le nála a házkutatás során. Most a Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék végrehajtandó szabadságvesztésre a bűnhalmozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában