Kemenes Vulkánpark

2020.07.07. 07:00

Napvitorlát lenget a szél a Vulkánháznál

A Kemenes Vulkánpark munkatársai karantén idején az online felületeket kihasználva tartották a kapcsolatot a közönséggel. De most már újra szabad a pálya: a hét végén a napvitorlákat is fölszerelték a ház körül.

Vas Népe

Napvitorlák

Fotó: Vas Népe

A Kemenes Vulkánpark online felületein megosztott ismeretterjesztő kisfilmek a veszélyhelyzet elmúltával is értékes információval szolgálnak a közönségnek. A Ság hegy lábánál álló Vulkánház – ahogyan mindig hozzáfűzzük: építészetileg is egyedülálló építmény, csodájára jár a világ – most újra szervez túrákat: a vulkanikus eredetű Ság hegy különleges, egyedi flórájának és faunájának feltérképezésére. Nem maradnak el a intézmény által szervezett nyári táborok sem, ahol múzeumpedagógusok vezetésével találnak értelmes elfoglaltságot a gyerekek.

Napvitorlák Fotó: Vas Népe

A hét végén pedig újra felszerelték a Vulkánház körül a napvitorlákat: jól jön az árnyék kánikula idején. Az épület körül építészhallgatók végeztek tereprendezést: a tájba illő bútorokat terveztek és készítettek, beleértve a buszmegállót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában