Polgármesterfórum

2020.07.01. 11:00

Őrségi eszmecsere – Fórumra invitálták a térség polgármestereit

Polgármesteri fórumra invitálta kedden délelőtt a megyei önkormányzat az őrségi polgármestereket, hogy kiderüljön: miben tudja segíteni a megye a településeket.

Nemes Judit

Házigazdaként Őr Zoltán mondott köszöntőt

Fotó: Szendi Péter

Marton Ferenc, a vasi közgyűlés alelnöke és Szijártó László, a Területi Tervezési és Területfejlesztési Bizottság elnöke hívta életre évekkel ezelőtt a fórumot, amelynek tegnap Őriszentpéter adott otthont.

– Az előző ciklusban indult el a sorozat, amikor a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) a projektek elkezdődtek. Szeretnénk ezt folytatni, hiszen még mindig vannak folyamatban lévő TOP-os beruházások, valamint ott a Magyar falu program is – mondta Szijártó László.

Őr Zoltán, a házigazda polgármester köszöntőjét követően Marton Ferenc alelnök vette át a szót, összefoglalta az elmúlt nyolc év legfontosabb történéseit. Kiemelte: kíváncsiak a polgármesterek véleményére, valamint arra, hogy milyen terveket szeretnének megvalósítani a településeiken.

Házigazdaként Őr Zoltán mondott köszöntőt
Fotó: Szendi Péter

Ezután kötetlen beszélgetés kezdődött. Markó Sándor, Szatta polgármestere elmondta: az őrségi település nem volt azon falvak között, amelyeket érintett a megyei hulladékgazdálkodás átszervezése, ezért kérdést vet fel, hogyan tudják így használni a közeli hulladékudvart – ez a probléma egyébként több őrségi községben is felvetődött. Szijártó László elmondta: zajlanak jelenleg az egyeztetések a témában. Grózinger Csaba, Felsőjánosfa polgármestere a körzeti fogorvosi praxis kapcsán kért segítséget: évek óta probléma, hogy az eszközök elöregedtek a pankaszi rendelőben.

Most azonban új szakember érkezik, szükséges lenne a rendelő felújítása, a felszerelésének lecserélése – ehhez szeretnének támogatásra pályázni. Térerőprobléma nehezíti a mobiltelefonos kommunikációt Nagyrákoson, ennek mielőbbi orvoslását Némethné Baksa Eszter polgármester kérte a fórumon.

A beszélgetésen további pályázati forrásokról is szó esett, a többi között a kerékpárutak számának bővítését szeretnék elérni a térség polgármesterei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában