Ünnepélyes átadó

2020.08.17. 07:00

Lábaspajtát avattak – Idővel Magyarnádalja éke is lehet az épület

Már tavasszal elkészült az a lábaspajta, amit ünnepélyes keretek között, a kialakult vírushelyzet miatt csak most szombaton avathattak fel Magyarnádalján.

Markó Petra

Az új közösségi tér átadóján a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, a háttérben V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő

Fotó: Szendi Péter

– Az elmúlt időszakban a településen olyan rendezvényeket tudtunk tartani, amelyek által kinőttük a faluházat – mondta el az új közösségi épület létrejöttének előzményeit Balogh János, Magyarnádalja polgármestere.

Egy Leader-pályázaton nyer­tek rá 2,8 millió forintot, ami nem fedezte volna a teljes beruházási költséget, így azt majdnem ugyanennyivel egészítette ki a helyi önkormányzat, az Együtt Magyarnádaljáért Egyesület, valamint több vállalkozó. – A közösség igényéből jött létre ez a helyszín – hangsúlyozta V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos, aki szerint mindenki hozzátette a saját magáét, és ettől válik igazán értékessé.

Az új közösségi tér átadóján a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, a háttérben V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő
Fotó: Szendi Péter

A térség országgyűlési képviselője szólt a pajta különleges építészeti formájáról is, ami rendkívül figyelemre méltó. – Igényes volt a település, hogy egy olyan, a magyar népi építészetből merítkező, de a 21. század ízlésvilágát is tükröző építményt hozott létre, amely jó néhány évtized múlva is a falu éke lehet – emelte ki. A folytatásban rámutatott a falon lévő, a korábbi rendezvényeken készült tablókra, és megállapította: mindez árulkodik arról, hogy sosem lesz üres a hely.

Ezután Kiss László római katolikus plébános felszentelte az új rendezvényhelyszínt: áldást kért az épületre. – Szülessenek barátságok, szövődjenek szerelmek, legyenek házasságok a falu jövőjének és közösségének érdekében – fogalmazott Kiss László.

A kulturális műsorban több programot láthattak a szép számmal megjelent falubeliek. Először Horváth Rózi és Panni szavalt és énekelt, majd a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes kalotaszegi táncokat adott elő, de Kiss Márton zongoraművész előadását is hallhatták a megjelentek. A délelőtt közös ebéddel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában