Királynők találkozása

2020.08.04. 07:00

Miklósa Erikát a szombathelyi székesegyházban hallhatja a közönség

Augusztusban az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által megismerhetjük ennek a páratlan hangszernek a különlegességeit. Szombathelyen a sorozat különböző állomásait számos érdekes hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese kíséri.

VN

Miklósa Erikát csütörtökön a szombathelyi székesegyházban hallhatja a közönség

Fotó: VN-archív

Az OrgonaPont az idén csaknem negyven városban, több mint ötven koncerttel várja a közönséget. Többek között Szombathelyen is találhatnak programot az érdeklődők, például az Éj királynőjének és a hangszerek királynőjének találkozásának is fültanúja lehet a közönség augusztus 6-án a székesegyházban. Fellép Miklósa Erika koloratúrszoprán énekesnő, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és Tóth László trombitaművész.

Miklósa Erikát csütörtökön a szombathelyi székesegyházban hallhatja a közönség
Fotó: VN-archív

Az OrgonaPont következő hangversenye augusztus 13-án lesz Szombathelyen. Ruppert István orgonaművész és Szutrély Katalin szoprán énekesnő Belcanto című estjét hallhatja a közönség.

A Filharmónia Magyarország 2019-ben, hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Orgonák éjszakája programot. Az idén augusztus 8-án újra megtelnek a templomok, a programsorozat most is tartogat különlegességet. 20 óra 20 perckor Közös hangként megszólal Beischer-Matyó Tamás Invocation című műve, ezzel erősítve azt a kapcsot, amely összefűzi az Orgonák éjszakájának résztvevőit. A programhoz csatlakozott Lakner-Bognár András orgonaművész és Gál Gabriella énekesnő, a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban közös koncertjük lesz hallható, melyre a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában