Koncert

2020.08.07. 07:00

Újra P. Mobil Körmenden – Aranylakodalom hard rock stílusban

Az AlteRába Fesztivál rendszeres fellépője a legendás P. Mobil együttes. Szombaton 21.30 órakor lépnek színpadra a Rába Szabadidőcentrumban Aranylakodalom című műsorukkal.

VN

A Rába Szabadidőcentrumban szombaton ismét a húrok közé csapnak

Fotó: VN-archív

Augusztus 7. (péntek) 20 órakor Rába Szabadidőcentrum (mini Alterába) – Ricsárdgír és 21.30-kor – Esti Kornél koncert; 23 órától – Alter after party. Augusztus 8-án, (szombat) 20 órakor – Stula Rock és 21.30-kor – P. Mobil „Aranylakodalom” koncert.

Schuster Lóránt csapata vélhetően idén is sok rockrajongónak nyújt majd maradandó zenei élményt a Rába partján. A zenekar története két évszázadot is érint, mintegy ötven éve létezik. Különleges hangulatú színpadi show-jukkal és lendületes zenéjükkel koncertjeik révén az 1970–1980-as években a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó szereplői voltak.

A Rába Szabadidőcentrumban szombaton ismét a húrok közé csapnak
Fotó: VN-archív

A P. Mobil előtt Schuster Lóránt 1969-ben alakította meg Gesarol együttest, s – ahogy magukat nevezték – „a rovarhalál zenészei” már nevükkel is botrányt kavartak. Olyannyira, hogy nevet kellett változtatniuk. 1973 áprilisában rövid közlemény tudatta az Esti Hírlapban, hogy a Gesarol együttes május 1-től P. Mobil (Perpetuum Mobile) néven lép fel.

A nevet az Idegen Szavak Szótárából, véletlenszerűen választották ki. A P. Mobil koncertek voltak az elsők Magyarországon, ahol „csápolt” a közönség. A korabeli visszaemlékezések szerint ennek gyakorlati oka volt: felemelt kézzel jobban elfértek. Mivel nem voltak hajlandóak kompromisszumokra, így egyes dalok szövegének átírására, a zenekar elsőként sorolt be a „fekete bárányok” csapatába.

Schuster Lóránttól származik a rockrajongók körében elterjedt szállóige: „A rock örök és elpusztíthatatlan!” és az „Éljen a közönség és a zenekar megbonthatatlan barátsága!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában