Most már tényleg csak egy kérdésünk marad...

2020.09.17. 10:56

MSZP tisztújítás: a kép csak illusztráció (Frissítés)

Más eseményen készült az MSZP új megyei vezetéséről készült fotó, nem a pártszervezet tisztújító küldöttgyűlésén, így azt csak illusztrációként használták – állítja Horváth Soma, az MSZP Vas megyei elnöke és a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője.

Vas Népe

Fotó: MSZP területi szervezete

Szerdán írtunk arról, hogy a szombathelyi városháza teraszán készített fotóval mutatta be az MSZP új Vas megyei vezetését. Az ügy miatt a városházához és az MSZP területi szervezetéhez is megküldtük kérdéseinket.

A polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője válaszolt kérdéseinkre: Az MSZP városi és megyei szervezete is külső helyszínen, azaz nem a szombathelyi városházán tartotta tisztújító küldöttgyűlését, a fotó illusztrációként került kiküldésre, amely máskor és más esemény kapcsán készült.

Ugyanerről tájékoztatott Horváth Soma is, az MSZP Vas megyei elnöke. Hozzátéve: A fényképet készítő fotós sem az MSZP-vel, sem a szombathelyi önkormányzattal nem áll szerződéses kapcsolatban. A fotó felhasználását a fényképész engedélyezte számukra. A szocialista párt megyei elnöke kitért arra is: „Az MSZP nem tervez önálló frakciót alakítani a szombathelyi közgyűlésben, hiszen mint ismert, szervezetünk és annak tagjai a legutóbbi önkormányzati választásokon más szervezetekkel közösen indultak és a jövőben is másokkal szövetségben fogunk együtt dolgozni.”

A nyilatkozatok alapján ismét a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetőjéhez fordultunk. Azt kérdeztük: A celldömölki és a répcelaki polgármester, Ipkovich György korábbi polgármester, valamint a szombathelyi városvezetés jelenlegi tagjai mikor és milyen eseményen vettek részt, ahol a képet készítették?

Tegnapi cikkünkben arról is beszámoltunk, a szocialisták Villányi úti központjánál a Pest megyei MSZP-alapszervezetek tagjai szerdán tüntettek. Trenka István, a feloszlatott szervezet volt elnöke petíciót kívánt átadni Tóth Bertalan pártelnöknek annak érdekében, hogy részt vehessenek és szavazhassanak a párt hétvégi kongresszusán.

Frissítés:

Válaszolt a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője:

A közlemény illusztrációjaként szereplő fotón lévő személyek megyei és városi gazdaságfejlesztési kérdésekről tartottak egyeztetést dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármesterének meghívására. A kép hivatali munkaidő után, de polgármesteri munkaidőben készült, – hisz a polgármester a hivatali munkaidőn túl is dolgozik.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-varoshaza-teraszan-fotozkodott-az-mszp-uj-megyei-vezetese-4273448/

https://www.vaol.hu/orszag-vilag/nem-engedtek-be-az-mszp-szekhazaba-a-feloszlatott-pest-megyei-szervezet-elnoket-4273139/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában