Az előírásokat betartva rendezték meg az eseményt

2020.09.21. 11:30

Olaszrizling lett a celldömölki szüreti fesztivál bora

A szüreti felvonulást lefújták, de a hagyományos Sághegyi Szüreti Napokat megtartották, ahol kihirdették a Fesztivál Bora és Fesztivál tortája verseny eredményeit is.

Budai Dávid

Fotó: Cseh Gábor

Sokáig kérdés volt, hogy lesz-e idén Sághegyi Szüreti Napok, de végül úgy döntöttek, szigorítások mellett ugyan, de megtartják a város kétnapos hagyományos szezonzáró rendezvényét. Mi a második, szombati napot választottuk, ahol a szüreti felvonulás ugyan elmaradt, de közel kétszáz motoros felvonulását azért végig lehetett nézni, és a Celli-Szépillantó városnéző kisvasútra is fel lehetett kapaszkodni. Az Ataru Taiko ütőegyüttes szombaton két koncertet adott, egyet az Alsósági piactéren délután, egyet pedig este a belvárosban. A belvárosi rendezvények egyébként a citerásokkal indultak majd következett a Fesztivál Bora és a Fesztivál Tortája versenyének eredményhirdetése. A szakmai zsűri döntése alapján fehérborból Sághegyi Zsolt, vörösborból Büki László készítette a legjobbat, míg a különdíjat és a Fesztivál Bora címet Fehér Csaba Ság hegyi olaszrizlingje érdemelte ki. A legízletesebb süteménynek Roll Kornél: Sági bor-ostyán fantázianevű tortája bizonyult.

Fehér László polgármester elmondta, a jogszabályoknak megfelelően kordonnal biztosították, hogy ötszáz főnél ne legyenek többen a színpad körül, egyúttal arra kértek mindenkit, hogy figyeljenek egymásra, lehetőség szerint tartsák meg a megfelelő távolságot, és a köszöntéseknél is legyenek körültekintőek. – Mivel tavasszal számos eseményt le kellett mondanunk, az emberek ki voltak már éhezve erre a rendezvényre – fogalmazott. Ugyanígy vélekedett Szalai Zsoltné is, aki két gyerekével, Noémivel és Marcellal, valamint testvérével, Eszterrel és annak gyerekeivel, Mirjammal és Benettel egy órával azelőtt érkeztek a rendezvénytérre, hogy megszólítottuk őket. – Egész nyáron nem voltunk sehol, most úgy gondoltuk kihasználjuk a lehetőséget, hátha újra korlátozások lesznek, és sehová nem lehet majd menni – mondta. Miközben mi beszélgettünk a gyerekeknek éppen Cuki bácsi osztotta ki rutinos mozdulatokkal jól megérdemelt vattacukrukat. Ő idén már 45. éve varázsolja pálcára a ragacsos finomságot – tudtuk meg, majd elköszöntünk, és belevetettük magunkat az egyre hűvösebbé váló este forgatagába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában