Körverseny kicsiknek

2020.09.21. 07:00

Népszerű volt Mini Citycross verseny Kőszegen

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a KKE AlpokCycles amatőr kerékpáros csapat belvárosi mountainbike körversenyét vasárnap késő délelőtt. A rendezvényhez kapcsolódóan szombaton Mini Citycross versenyt tartottak a gyermekeknek.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

A szombati körversenyt a várárokban, illetve a vár mögötti parkoló mellől indulva teljesíthették a gyermekek korosztályok szerint több kategóriákban. A legeslegkisebbek a rendőrség által felállított pályán ügyeskedtek: kinek valamelyik szülője, kinek pedig a biciklijére erősített „gyerekülésbe” rögzített babája volt a segítségére. A nagyobbak a várárokban kijelölt pályán mutathatták meg tudásukat – akadtak köztük profik is: a 12 éves, soproni Szajvolt Bendegúznak edzője ajánlotta a versenyt. Bár ez volt az első komolyabb megmérettetése, célba érkezésekor kategóriájának legjobbja volt.

A verseny szervezője, Katona Szilveszter maga is meglepődött az idei futam népszerűségén: több mint százhúsz gyermek nevezett szombaton. Így két-háromszor annyi induló volt, mint a korábbi években – főleg fiúk: több olyan korcsoport is volt, melyben egy-egy lány mérettette meg magát. Szilveszter úgy véli, a lelkesedés oka egyrészt az lehet, hogy az emberek ki vannak éhezve a közösségi programokra; másrészt pedig évről-évre igyekeznek a versenyzők „ingerküszöbét meghaladó” akadályokkal készülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában