A kormány 250 millió forintot nyújt hozzá

2020.10.26. 07:00

A Békepont után óvoda épülhet Sében

Átadták és felszentelték október 23-án a Békepont pihenőhellyé alakított templomkertet Sében. Az ünnepséget az „ÖrökSÉgünk” Alapítvány bevonásával szervezték, amely a területen a Kneipp sétányt társadalmi munkában létrehozta.

Merklin Tímea

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő jelentette be a kormánytámogatást

Fotó: Szendi Péter

Az önkormányzat 2016-ban vásárolta meg a magánkertet azzal a céllal, hogy egyszer majd lesz itt egy park vagy játszótér, tervet készítettek egy Békepont létrehozására, amely újkori zarándokhely lehet, és turisztikai térségfejlesztésként pályázaton nyertek rá forrást 2019-ben. A beruházás 4,9 millió forint, amelyből 1,226 millió forint az önkormányzati önerő. Mindezt Sörös István volt polgármester osztotta meg az ünnepség résztvevőivel, kiemelve, hogy a pihenőhely a kiülő pavilonnal, a Kneipp taposóval, a templom háta mögé, a Békeponthoz vezető gyalogúttal a belső elcsendesedést és rendrakást szolgálhatja.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő jelentette be a kormánytámogatást Fotó: Szendi Péter

Sé jelenlegi polgármestere, Nagy Róbert október 23-a alkalmából felidézte az 1956-os forradalmi eseményeket, méltatta azok jelentőségét. A községnek két nagy vágya volt a közelmúltban: a biztonságos kerékpárút és az óvoda, utóbbinak az ügyét dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő felkarolta, és még tavaly fontos feladatai között tette ki nagybetűkkel az irodája falára, egy év múlva pedig sikerről lehet beszámolni.

Dr. Hende Csaba kifejtette: Az 1390 lakosú Sé gyarapodó település. Bejelentette: a kormány döntött a támogatásról, még idén 250 millió forintot biztosít az új séi óvodára.

Dr. Perger Gyula katolikus plébános és Menyes Gyula evangélikus lelkész áldották meg a templomkertet, amely az Istenhez való visszatalálás helye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában