Jobb feltételek a gyógyító munkához

2020.10.09. 14:00

Hárommillió forint értékű eszközzel gyarapodott Karakó orvosi rendelője

Mintegy hárommillió forint értékű eszközzel gyarapodott a település orvosi rendelője. A fejlesztésre a Magyar falu program adott lehetőséget.

Tersztyánszky Krisztina

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Elekes János polgármester a tegnapi eszközátadón

Fotó: Szendi Péter

A megújult rendelőt tegnap adták át ünnepélyesen a falu közösségének. Elekes János polgármester büszkén mutatta meg az érdeklődőknek a korszerű eszközökkel felszerelt helyiséget. A doktor úr eddig receptet sem tudott helyben írni, csak Jánosházán, most az új számítógép és lézernyomtató erre is lehetőséget ad. EKG-gép, sterilizáló, mérleg, babamérleg, hűtő, modern vizsgálóasztal és kényelmes bútorok emelik mostantól az orvosi ellátás színvonalát.

Az avatón V. Németh Zsolt, a térség parlamenti képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi hónapokban különösen felértékelődött az egészség szerepe. Minden település számára megnyugtató, ha saját rendelőjében felkészült orvos és megfelelő eszközök állnak a diagnosztizálás és a gyógyítás szolgálatában.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Elekes János polgármester a tegnapi eszközátadón
Fotó: Szendi Péter

A jelenlegi fejlesztés talán nem nagy, de az egyik legfontosabb szükségletét elégíti ki a településnek, és hozzájárul ahhoz is, hogy a jövő generációja is szívesen éljen a faluban. Emlékeztetett rá: a közelmúltban választókörzetében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával tizenegy, a Magyar falu program jóvoltából pedig további nyolc faluban újult meg az orvosi rendelő, illetve harmincnégy község jutott korszerű orvosi berendezésekhez.

Dr. Kiss Imre háziorvos az elhangzottakat azzal egészítette ki: jó, hogy a fejlesztésnél maximálisan figyelembe vették, hogy mire van szüksége a rendelőnek. Így például több vérnyomás- és vércukormérő készüléket is beszereztek, amiket a tervek szerint a lakosságnak adnak használatba.

Az eszközökre, az épületre és a benne folyó gyógyító munkára Déri Péter plébános kérte Isten áldását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában