Több lehet a zsebtolvaj, ezért figyeljünk értékeinkre!

2020.10.31. 07:00

Maszkban hajtunk fejet megyeszerte

Meghosszabított nyitvatartásra és több településen forgalmirend-változásra számíthatnak a látogatók mindenszentek és halottak napja idején. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálya szórólapokkal hívja fel a figyelmet a vagyonvédelem fontosságára.

Vas Népe

A Jáki úti temető 6-tól 20 óráig tart nyitva a hétvégén

Fotó: Szendi Péter

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai már a halottak napját megelőző időszakban is folyamatosan járják Vas megye temetőit és azok parkolóit, a vagyonvédelmi tanácsokat pedig plakátokon helyezik ki, valamint az autók szélvédőjére is kiteszik.

Az ajánlásokban felhívják a figyelmet egyebek között arra, hogy fokozottan ügyeljünk járműveink bezárására, fontos, hogy ne hagyjunk értéket autónkban, és táskánknak, iratainknak is szenteljünk több figyelmet, hiszen ilyenkor mind a temetőkben, mind a tömegközlekedési eszközökön feltűnhetnek a zsebtolvajok. A sírok díszítésénél azt javasolják, rögzítsük a koszorúkat, mivel így kisebb az esély arra, hogy illetéktelenek eltulajdonítják a sírdíszeket.

Az ünnepek alatt a balesetek és forgalmi torlódások megelőzése, valamint a biztonság fenntartása érdekében a rend­őrök a polgárőrökkel közösen segítik a közlekedést, a rendőrkapitányságok a járművezetők fokozott figyelmét kéri.

A szombathelyi Jáki úti temetőnél október 30. és november 1. között a Jáki utat és az Alsóhegyi utat érinti forgalomkorlátozás és forgalmirend-változás, ezekben az utcákban csak egy irányban lehet közlekedni, a temető irányába. Emiatt a temetőt a Körmendi út irányába a Hajnóczy József utcán, a Nárai külső út irányába a Ferenczy István utcán keresztül lehet elhagyni gépjárművel.

Október 31-én és november 1-jén a temető területére autóval behajtani csak a főkapun, távozni pedig a ravatali, illetve a perinti kapunál lehetséges. A temetőn belül szintén egyirányúsították az utakat. Péntektől vasárnapig a kapuk nyitvatartását meghosszabbítják, reggel 6 órától este 20 óráig állnak nyitva. Október 31-én és november elsején, baleset-megelőzési okokból, az ingyenes temetői járat nem közlekedik.

A Jáki úti temető 6-tól 20 óráig tart nyitva a hétvégén Fotó: Szendi Péter

Kiskós Ferenc, a Vas Megyei Temetkezési Kft. igazgatója elmondta, az érvényes kormányrendeletek betartása náluk is fontos. Kérik a biztonságos távolság megtartását, valamint azt, hogy az egymással való érintkezéstől tartózkodjanak látogatóik. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Szombathely önkormányzatával közös vasárnapi megemlékezésen a távolságtartás mellett a maszk használata is kötelező lesz. Ugyanezek az intézkedések más temetőkben is érvényesek.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos tájékoztatása szerint forgalmirend-változásra kell számítani Kőszegen és Vasváron is. Kőszegen október 30-ától november 4-én éjfélig egyirányúsítják a Temető utca Szent Imre herceg utca és a Károlyi Mihály utca közötti szakaszát, a belváros irányából a Szabó-hegy irányába. Vasváron október 31-én 8 órától november 1-jén 22 óráig egyirányúsítják az Esze Tamás utcát a Barabás István utca irányából a József Attila utca irányába, valamint a József Attila utcát az Esze Tamás utca irányából a Petőfi Sándor utca irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában