Cáki Gesztenyés Hétvégék

2020.10.12. 07:00

Muzsikaszó, jó borok és sült gesztenye Cákon

Muzsikaszóval, hagyományos ételekkel, helyi borokkal és kirakodóvásárral várták a műemlék pincesorra a Cáki Gesztenyés Hétvégéken a látogatókat.

Polgár Patrícia

Hétvégén helyi termelők és kézművesek mutatkoztak be. Geröly Péterné gesztenyét süt Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Nincs oka aggodalomra annak, aki elmulasztott kilátogatni a cáki műemlék pincesorra a hétvégén. Ugyanis a Cáki Gesztenyés Hétvégék még október 17–18-án és 24–25-én is várják a helyi ízek szerelmeseit. A község önkormányzata ugyanis úgy döntött, a vírushelyzetre való tekintettel az idén nem tartja meg hagyományos őszi rendezvényét.

Hétvégén helyi termelők és kézművesek mutatkoztak be. Geröly
Péterné gesztenyét süt Fotó: Cseh Gábor

Helyette hétvégente ad lehetőséget a helyi termelőknek és kézműveseknek a bemutatkozásra – akik már az első napokban kihasználták az alkalmat. A leggyakrabban árusított „portéka” természetesen a sült gesztenye volt. A látogatók a rendezvényen befolyt összeggel a Cáki Sportegyesületet és a Cáki Önkéntes Tűzoltó Egyesületet támogatják, akik minden hétvégén más egytálétellel hálálják meg a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában