A Belügyminisztérium pályázatán nyertek

2020.10.29. 10:00

Támogatásból újulhat meg az orvosi rendelő Mesteriben

Ágh Péter országgyűlési képviselő jelentette be, hogy 2,8 millió forint kormányzati támogatásból újulhat meg a mesteri orvosi rendelő.

Vas Népe

Ágh Péter és Lórántfy Tibor a rendelőben

Fotó: Ohr Tibor

Lórántfy Tibor, a település polgármestere lapunknak elmondta, sikerrel jártak a Belügyminisztérium pályázatán, amelynek köszönhetően folytatódhat annak a létesítménynek a rendbetétele, amely az orvosi rendelő mellett a polgármesteri hivatalnak is helyet ad.

– Ezt az épületet nemrég felújítottuk kívülről, most pedig belülről is lakhatóvá próbáljuk tenni – mondta a polgármester, aki nemrég nagy örömmel értesült a jó hírről, miszerint megkapták a központi támogatást. A megítélt forrásból lehetőség lesz a rendelő burkolatának cseréjére, új járólapot és falicsempét kap a helyiség, de festésre is jut majd a megítélt összegből.

Ágh Péter és Lórántfy Tibor a rendelőben Fotó: Ohr Tibor

Az orvosi rendelő fontos helyszín a település életében, ahova hetente jár rendelni a körzeti orvos. A mostani pályázat révén még kulturáltabb környezetben fogadhatják majd a gyógyulni vágyó embereket.

Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt években választókerületében, Észak-Vas megyében számos kistelepülési orvosi rendelő újulhatott meg, és a kormány Magyar falu programja révén sok helyre tudtak orvosi eszközöket beszerezni. – A cél az, hogy kormányzati támogatással ez folytatódjon, öröm, hogy most Mesteri is fejlődhet – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában