Ha a zártkertek eltűnnek, nem pótolhatók

2020.10.26. 07:00

Új út vezet a hegyre Hegyháthodászon

Jó minőségű úton lehet megközelíteni a hodászi szőlőhegyet, és a gépesített kútnak köszönhetően most már az sem jelenthet gondot, ha öntözni kell.

Budai Dávid

Németh Lajos, a kivitelező cég ügyvezetője, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Kercsmár Kálmán polgármester

Fotó: Szendi Péter

A pályázati forrásból megvalósult fejlesztések ünnepélyes átadóját múlt csütörtökön tartották. Kercsmár Kálmán polgármester a szőlőhegyet érintő rövid történeti kitekintést követően emlékeztetett, tavaly már felújítottak egy másik, a hegyre vezető utat, mert mint mondta, ma is sokan ápolják a szőlőművelés hagyományát.

Németh Lajos, a kivitelező cég ügyvezetője, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Kercsmár Kálmán polgármester Fotó: Szendi Péter

V. Németh Zsolt ország­gyűlési képviselő is azt hangsúlyozta beszédében, meg kell becsülnünk azt, ami a miénk. Ha az ittenihez hasonló zártkertek eltűnnek, azok többé nem pótolhatók, fontos tehát, hogy megőrizzük ezeket, a tapasztalat pedig az, ha jó az infrastruktúra, nagyobb az esély a megmaradásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában