Képzési lehetőség szülőknek

2020.11.07. 07:00

A kisgyermekesek munkaerőpiaci elhelyezkedését támogatják

A kormány a kisgyermekes szülők munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatására új, havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal egybekötött képzési lehetőségeket tartalmazó pályázatot indított, mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Vas Népe

A program célja, hogy legalább 2500 kisgyermekes szülő képzése valósuljon meg

Fotó: Shutterstock

Bodó Sándor hozzátette, a program lehetőséget ad az általános iskola 5–8. osztályainak, illetve a középfokú oktatási intézmény 9–12. osztályainak elvégzésére, a jelentkező azonban dönthet úgy is, hogy inkább iskolarendszerű oktatásban vagy felnőttképzésben az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképzést választja.

A program célja, hogy legalább 2500 kisgyermekes szülő képzése valósuljon meg
Fotó: Shutterstock

Az elérhető ösztöndíj-támogatás mértéke legfeljebb 12 hónapig havi 100 ezer forint, ez a képzés helyszínére utazás finanszírozására is felhasználható. Az ösztöndíj összegéből – hogy a képzés elvégzését ösztönözzék – minden hónapban 40 ezer forintot visszatartanak, amelyből 20 ezer forintot akkor biztosítanak, ha a programban részt vevő eljut a képzést lezáró vizsgára, a másik 20 ezret pedig akkor, ha sikeresen le is teszi a vizsgát. A hárommilliárd forintos keretösszegű program célja, hogy 2022. december 31-éig legalább 2500 kisgyermekes szülő képzése valósuljon meg. A képzésekre 18 évnél idősebb, Magyarországon – de nem Budapesten vagy Pest megyében – élők jelentkezhetnek, akik csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, vagy gyermeknevelési támogatásban részesülnek, iskolai végzettségük pedig nem haladja meg a középfokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában