Helyi közélet

2020.11.09. 12:00

Az Erdődy családra emlékeztek Vépen

A művelődési ház és könyvtár volt a színhelye annak a rendezvénynek, amelyet a település az idén is megrendezett a Vép életében sokáig meghatározó szerepet játszó főúri család, az Erdődyek tiszteletére.

Gyöngyössy Péter

20201107 Erdőyekra emlékeztek, Buti Zsanett zongoraművész és Sebestyén Péter csellóművész, Vép,Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Vép és környékének életében sokáig meghatározó szerepet játszott az Erdődy család. Kastélyuk és a hozzá tartozó hatalmas park ma is szerves része a településnek. Néhány éve született az ötlet, hogy évente legalább egy alkalommal színvonalas programmal emlékezzenek a főúri családra.

Az egybegyűlteket Dömötör Gábor, a vépi értéktárbizottság elnöke köszöntötte. Az est előadója, dr. Varga Szabolcs főiskolai docens, a Pécsi Hittudományi Főiskola tanszékvezetője a Délvidék, a mai Horvátország, azon belül Szlavónia kora újkori történetét meghatározó Zrínyi és Erdődy család kapcsolatairól beszélt.

A programot Buti Zsanett zongoraművész és Sebestyén Péter csellóművész játéka színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában