Rászorulók közöttt osztják ki

2020.11.19. 07:00

Már darabolják, nemsokára kiszállítják a tűzifát Vépen

Múlt szerdán érkezett meg Vépre a tűzifa, amit a rászorulók között oszt ki az önkormányzat. A Gamesz munkatársai darabolják fel és szállítják ki november végén, december elején az igénylőknek.

Tóth Kata

A Gamesz dolgozói a feldarabolásban és a házhoz szállításban is részt vesznek

Fotó: Cseh Gábor

Még nyár végén döntött úgy a képviselő-testület, hogy ebben az évben is pályázik Vép a szociális célú tüzelőanyag-vásárláshoz kapcsolódó támogatásra. A rászorultságot a rendelkezéseknek megfelelően vizsgálják, majd időben döntenek a kiutalásról, mondta el akkor Kovács Péter polgármester. A pályázatra 1 millió 352 ezer forintnyi támogatást ítélt meg az önkormányzatnak a Belügyminisztérium, így az idén 71 köbméter tűzifát osztanak ki a rászorulók között. Az alacsonyabb mennyiségeket ott állapították meg, ahol egy ingatlanra vonatkozóan több jogosult is benyújtotta a tűzifaigényét.

Az igénylők közül mindössze egyet kellett elutasítani, mert esetében az egy főre jutó jövedelem meghaladta a figyelembe vehető jövedelemhatárt. A jogosultak közül harmincan 1,6 köbmétert kapnak, 18 háztartásba jut egy köbméter, négy ember 0,8 köbméternyi fával fűthet, és ketten 0,9 köbméternyit kapnak, tudtuk meg a polgármestertől.

A Gamesz dolgozói a feldarabolásban és a házhoz szállításban is részt vesznek Fotó: Cseh Gábor

A tűzifa múlt héten érkezett meg, a Gamesz dolgozói fűrészelik kályhakészre, és a tervezett november végi, december eleji házhoz szállításnál ismét szükség lesz rájuk. A kormány még 2011-ben indította a szociális célú tüzelőanyag-programot. 2020-ban pályázati célra összesen 5 milliárd forint állt az önkormányzatok rendelkezésre. Az ezer lakosságszámot meg nem haladó önkormányzatok pályázhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában