Elegendő mennyiség

2020.11.25. 07:38

Maszkokat kaptak a Vas megyei tűzoltók

A Magyar Tűzoltó Szövetségen keresztül igényelt maszkokat és védőkesztyűket a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség az operatív törzstől a tagegyesületek részére.

Merklin Tímea

Tűzoltóság maszkok és kesztyűk, 20201124, ut, Csepreg, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Vas megyében minden önkéntes tűzoltó egyesület kap egy doboz egészségügyi maszkot – tudtuk meg Kovács Andrástól, a megyei szövetség elnökétől. – Az orvosi szájmaszkok elegendő mennyiségűek mind a 83 tagegyesület számára, de a kesztyűkből nem kaptunk ennyit. Azoknak az egyesületeknek tudunk adni, amelyek részt vesznek a vírus elleni védekezésben. Több egyesület fertőtleníti a köztereket, például a répcelaki és a csepregi, Vasváron, ahol az önkéntes tűzoltó egyesület a polgárőrökkel közös, bevásárolnak az időseknek, és a polgárőreik a rendőrökkel közösen részt vesznek a járőrözésben, a kijárási tilalom ellenőrzésében.

A csepregi tűzoltók a napokban egy koronavírus-gyanús eset felszámolásában is részt vettek, amihez szükség volt kesztyűre: egy túlsúlyos embert segítettek a lakásából a mentőautóba emelni, hogy kórházba lehessen szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában