megtartották a bokrétaünnepséget

2020.11.07. 07:00

Tornacsarnok épül, kész a tartószerkezet – A csákánydoroszlóiak ötvenéves álma válik valóra

Már áll a tartószerkezete a 621 millió forintból épülő tornateremnek, így megtartották a bokrétaünnepséget. A jövő tavaszra elkészülő csarnok sport- és kulturális rendezvényeknek egyaránt helyet adhat.

Budai Dávid

20201105 az épülő sportcsarnok bokrétaünnepe, V. Németh Zsolt ok, Horváth István polgármester, Csákánydoroszló, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

A Csaba József Általános Iskolához tartozó A típusú torna­terem bokrétaünnepségét csütörtökön délelőtt rendezték, ez a hagyományok szerint az építők és építtetők ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szokás megtartani. A történelmi tradíciónak megfelelően a szalagokkal díszített koszorú ezúttal is az épület legmagasabb pontjára került. Elsőként Horváth István Mihály polgármester szólt a jelenlévőkhöz, s elmondta, hogy a tisztán kormányzati forrásból, mintegy 621 millió forintból épülő csarnok nettó alapterülete 764 négyzetméter. Hozzátette, a beruházással a településen élők ötvenéves álma valósul meg.

V. Németh Zsolt orszá­g­gyűlési képviselő a mostani időszakot a település aranykorának nevezte, amikor az 1,5 milliárd forintos összértékű beruházásoknak köszönhetően Csákánydoroszló az aktív turizmus térképére is felkerül, és egyre vonzóbbá válik. Mint hangsúlyozta, ő is mindent megtett, hogy a csarnok felépülhessen, de a valódi érdem a csákánydoroszlóiaké, akik ezt nagyon-nagyon akarták, hiszen már évtizedekkel korábban csak ezért hoztak létre egy alapítványt. – Biztos vagyok benne, hogy a torna­teremnek nem lesznek kihasználatlan órái sem a sport, sem a kultúra terén – mondta.

Felszólalt Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sport­kapcsolatokért felelős he­lyettes államtitkár is, aki hangsúlyozta: az a cél, hogy minél több gyermek és felnőtt mozogjon rendszeresen, ehhez pedig a Nemzeti közneve­lési infrastruktúra-fejlesztési prog­ram segítségével igyekeznek biztosítani a hátteret. – Pár éve még nem gondoltuk volna, hogy nemcsak a nagyvárosokban, de a kisebb településeken is megvalósulhatnak ekkora beruházások – fogalmazott, majd hozzátette, az ígéret szerint jövő tavaszra el is készülhet az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában