bejelentés

2020.12.04. 12:59

13,5 milliárdos beruházás a lukácsházi SCHOTT-üzemben

Kétmilliárd forintnyi kormányzati támogatással 16 legújabb generációs, magasan automatizált gépsort állít üzembe a gyógyszeripari üveg csomagolóanyagokat gyártó lukácsházai SCHOTT Hungary Kft. – jelentette be pénteken a helyszínen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.  A beruházás összesen 13,5 milliárd forintba kerül és 550 ember munkáját védi meg.

Vas Népe

Forrás: Facebook

Fotó: Szijjártó Péter

– Büszkeség számunkra, hogy a világ által oly remélt és várt vakcina egy része, amelyet a Pfizer gyárt, az itt készült ampullákba kerül – mondta a miniszter. Hozzátette: ez is bizonyítja, Magyarország az új gazdasági korszak nyertesei közé tartozik, hiszen most olyan időket élünk, amikor nem a beruházások keresik az országokat, hanem az országok a beruházásokat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében kiemelte: a világjárvány második hulláma világossá tette a kormány számára, úgy kell az emberek egészségét és életét megvédenie, hogy közben az ország gazdasága működőképes maradjon. – Ehhez arra van szükség, hogy a magyar emberek dolgozhassanak, munkahelyeket pedig a vállatok hoznak létre. A magyar kormány szövetségese valamennyi vállalat, amely a jelenlegi kihívásokkal teli körülmények közepette és dacára nem leépítéssel, elbocsájtással, a termelés visszafogásával válaszol, hanem elég bátor ahhoz, hogy újabb beruházásokat hajtson végre, fejlesszen, megvédje a nála lévő munkahelyeket – fogalmazott.

A hightech technológiát képviselő lukácsházi üzem Magyarország legnagyobb ampullákat és injekciósüvegeket előállító gyára, 97 százalékban külpiacra értékesít. A fejlesztés ezért az exportorientált magyar gazdaságot rövid távon is segíti. Szijjártó Péter kiemelte: a német vállalatok fontos szerepet játszanak a magyar gazdaságban, hatezer német vállalat háromszázezer magyar embernek ad munkát. Azzal, hogy a németországi Schott AG Magyarországra hozta ezt a fejlesztését, tovább erősödött a magyar-német gazdasági kapcsolat.

Vizi Balázs, a Schott Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a beruházás olyan mérföldkő a 25 éves gyár történetében, amely a következő negyedévszázadra meghatározza működésüket. A 16 gépsor mellé a hozzájuk tartozó infrastrukturális hátteret is kiépítik. A gyártósoron évente több száz millió darab ampullát gyártanak majd.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője megköszönte a vezetésének, hogy mindig tesz egy lépést a jövő irányába. A beruházás nemcsak a települést, hanem egész észak Vas-megyét érinti, a gyár Szombathelytől Kőszegig foglalkoztat munkavállalókat. A Schott Hungary Kft. Lukácsháza legnagyobb adófizetője, a település iparűzésiadó-bevételeinek 85 százalékát adja.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szijjarto-peter-osszesen-182-milliard-forintnyi-beruhazast-jelent-ma-be-vas-megyeben-4475443/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában