Nővérek érkeznek

2020.12.18. 17:30

A lelkipásztorok misszióját segítik az apácák

Brazíliából érkeznek annunciáta nővérek, akik a lelkipásztorok misszióját segítik majd.

Pajor András

Fotó: Pajor András

– A járványhelyzet a hívő embereket hozzásegítheti, hogy lélekben tudjanak készülni karácsony ünnepére, hisz az elcsendesedésről és az önmagunkra figyelésről szól – mondta el Wimmer Roland városi plébános. Hozzátéve, hogy az advent a legtöbb ember életében a vásárlást, az év végi összejöveteleket, a mulatozást jelentette.

A Széchenyi utcában, a felújított plébániaépület mellett elkészült az annunciáta nővérek zárdája. – Fontos esemény számunkra, hogy megérkeznek a nővérek a lelkipásztorok missziójának segítésére. Niedi és Chriszta nővér most jön, Márta nővér pedig januárban foglalja el a helyét. Márta nővér már húsz éve itt él és jól tud magyarul, a többiek másfél éve tanulják ezt a nehéz nyelvet – mondta el a város plébánosa.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász sárvári csoportja a járványhelyzet miatt tárgyadományokat és tartós élelmiszert sem gyűjthetett. Ezért advent negyedik vasárnapjáig pénzbeli adományokat fogadnak a templomokban erre a célra elhelyezett gyűjtőkben.

Karácsonykor az éjféli angyali nagymise, ha a járvány­ügyi szabályok megengedik, a Szent László-templomban éjfélkor, a Sári templomban 22 órakor lesz. Amennyiben az állami rendelkezések ezt nem teszik lehetővé, a Szent László­templomban 18 órakor, a Sári templomban délután fél ötkor lesznek a nagymisék.

Kiemelt képünkön: Wimmer Roland városi plébános a Szent László-templomban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában