Darabolták, pakolták, fuvarozták - mi is segítettünk

2020.12.07. 07:00

Adventi kalendáriumunk újabb ablaka nyílt ki: tűzifát osztottunk Bucsuban

Adventi kalendáriumunk soron következő ablaka Bucsuban nyílt ki. Szombaton a faluban tűzifát osztottak. Lelkes önkéntes csapat fűrészelte, pakolta a tavasszal kitermelt faanyagot. A szerkesztőségből ketten csatlakoztunk az önkéntes brigádhoz.

Gyöngyössy Péter

20201205 VN segítség, fahordás rászorulóknak, Bucsu, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Bucsuban serény kalákamunkával telt a Mikulás érkezését megelőző szombat. A régi iskola udvarán tavasszal sarangba rakott faanyag feldarabolását és szétosztását határozták el. Mint Gál Sándor polgármestertől megtudtuk, a munkára mintegy harmincan neveztek be. Főként a helyi önkéntes tűzoltó egyesület, a sportegyesület tagjai és fiatalok. A Vas Népe szerkesztőségéből ketten, Németh Balázs megyei üzletszervezési vezető és jómagam csatlakoztunk a fanyűvő brigádhoz.

– A bolt mögötti domboldalban van egy terület, amit majd pihenős, szabadidős övezetté szeretnénk kialakítani – tudtuk meg Gál Sándor polgármestertől.

– Tavasszal, a felverődött fákat, bokrokat kivágtuk és a használható faanyagot a régi iskola udvarán raktuk össze. De itt nem maradhat, mert hamarosan nagy beruházás kezdődik a területen. A romos iskolaépületet lebontjuk. Bölcsőde és egészségház épül a telken. Az összegyűlt mintegy 15 köbméter fát meghirdettük. Így ma felkuglizzuk a fát és 32 helyre fogjuk kiszállítani.

Felbőgtek a motorfűrészek. Hárman is daraboltak egyszerre, a többiek a kezük alá pakolták a sarangból a fákat. A pótkocsis kistraktor egész délelőtt járt. Az első fuvart mi is elkísértük. A hatvan­nyolc éves, egyedül élő Mátai Istvánné örült a tűzifának. Cserépkályhával, vaskályhával és kandallóval fűt. Jól jött az utánpótlás.

Kiemelt képünkön: Itt éppen Németh Balázs megyei üzletszervezési vezető dobja a fát a kocsi platójára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában