Megkapták a kulcsot

2020.12.07. 07:00

Az újperintiek használhatják a házat

Az Újperinti Sportegyesület és a városrészen élők használhatják mostantól az Erkel Ferenc utcai közösségi ház helyiségeit – pénteken jelképesen megkapták a kulcsot.

Vas Népe

Újperint kultúrház, ,Hende Csaba, Ágh Ernő,y, 20201204, ut, Szombathely, Vas Néépe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Régi vágya teljesült az újperintieknek: amint lehetőség adódik, újra használhatják annak az Erkel Ferenc utcai ingatlannak a helyiségeit, amely korábban a BDMK fiók­könyvtárának adott helyett. Ágh Ernő, a választókerület önkormányzati képviselője a kulcsátadáskor elmondta: a városrész lakói keresték meg azzal, hogy kulturális és sportolási célra igénybe vennék a házat. Kezdeményezésére a közgyűlés rábólintott, hogy a sportegyesület díjmentesen használhassa a helyiségeket, mostanra minden feltétel adott ehhez. Az egyesület elnöke, Janzsó György megígérte, jó gazdái lesznek a háznak.

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, országgyűlési képviselő ahhoz gratulált a sportkörnek, hogy újra élettel akarják megtölteni az épületet, a képviselőnek pedig megköszönte, hogy kijárta a városnál, hogy az átadásra sor kerülhessen. Az egyesület figyelmét felhívta a Nemzeti Együttműködési Alap civileket támogató pályázataira.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba és Ágh Ernő az épületben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában