Vas Népe adventi kalendárium

2020.12.18. 07:00

Előfizetés ajándékba – Tíz olvasónknak fél évig ingyen kézbesítik lapunkat

Tíz olvasónkhoz jut el januártól fél éven keresztül ingyenesen a Vas Népe – ezzel is örömet akartunk szerezni adventben. Két idős asszonynak személyesen adtuk át csütörtökön az előfizetést.

Tóth Kata

20201217 féléves VN előfizetést nyert olvasónk, Fábián Istvánné, Kondorfa, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Talán emlékeznek még Pappné Molnár Klaudia házi gondozóra, akit Frontvonalban sorozatunkban kísértük el Őriszentpéterre és Kondorfára, ahol a rá bízott időseket látogatja. Ismerős lehet Fábián Istvánné Ilus néni is – Kondorfán hozzá kopogtattunk be, hogy lássuk, a valóságban mit jelent a gondozók munkája.

A 83 éves asszony, amikor nála jártunk, mesélt a mindennapjairól, és egy elejtett mondatában utalt rá, mennyire hiányzik neki a Vas Népe, amit régebben rendszeresen járatott. Így jött az ötlet: adventi kalendáriumunk jó cselekedeteinek sorában legyen az egyik az, hogy Ilus nénit és rajta kívül még kilenc régi olvasónkat megajándékozzuk lapunk féléves előfizetésével. Csütörtökön Ilus néni el se tudta képzelni, miért látogatják meg megint az újságírók. Csak gondozónőjét avattuk be a tervbe, ő jött ki elénk. Nagy volt az idős asszony meglepetése, aztán meg a boldogsága: sokat van egyedül a téli hónapokban, a járvány miatt mindenki még kevesebbet mozdul ki, mint régen, jól jön majd a napi olvasnivaló, mondta. Külön örült az ajándékba kapott receptkönyveknek, mert szívesen süt és főz.

Baranyai Ferencnének is kedvezett a szerencse. A Rábapatyon élő Vali nénit két hatalmas közép-ázsiai juhászkutya őrzi, így jobbnak láttuk a ház előtt, az utcán átadni a Vas Népe ajándékát.

Baranyai Ferencné Vali néni örült a meglepetésnek
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A 71 éves asszonynak utoljára három éve dobta be a kézbesítő lapunkat, amelyet rendszeresen az utolsó oldalról kezdett olvasni. Nem lesz ez máshogy most sem, mondta. Sajtoskálra, Nagygeresdre, három szombathelyi címre, Pósfára, Zsédenybe és Ikervárra is küldünk előfizetés-ajándékot, szerencsés olvasóink címére a napokban juttatjuk el a nyereményt.

Kiemelt képünkön: Fábián Istvánné Ilus néninek jól jön majd a napi olvasnivaló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában