beruházás

2020.12.10. 17:30

Észak-Vas megyét is érintik az újabb kerékpáros fejlesztések

Tervezési fázisban vannak azok a beruházások, amelyek Észak-Vas megye kerékpár-turisztikai fejlesztését célozzák.

Vas Népe

20201204 Ágh Péter és Kondora Bálint, Bük, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Ohr Tibor

– Újabb kerékpáros fejlesztések indulhatnak el a közeljövőben – jelentette be dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Mint mondta, az Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. támogatásával közel 140 millió forint értékben tudnak új kerékpárforgalmi létesítményeket megtervezni.

Arról már Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője beszélt, hogy a mostani támogatásnak köszönhetően a választókerületében is számos fejlesztés előkészítése valósulhat meg.

– Elkészülhetnek a sárvári hegyközség hiányzó szakaszának tervei, Kőszeg térségében is újabb fejlesztések műszaki megalapozása indulhat el, de tervben van a Sárvár és Szombathely közötti közvetlen kerékpáros kapcsolat megteremtése, a Söpte és Szombathely közötti kerékpárút létrehozása, valamint a Celldömölköt Izsákfával összekötő kerékpárút megtervezése.

Ágh Péter hangsúlyozta, ezen szakaszok fejlesztésére régóta szükség volt már, a helyiek rendszeresen jelezték ezirányú igényeiket.

A tervek elkészülte után a megvalósításra is jó esély lesz, hiszen 2021 első felében akár meg is nyílhatnak az új megyei területfejlesztési program pályázatai – tette hozzá Kondora Bálint. – Világos koncepcióval rendelkezünk, melynek célja, hogy Észak-Vas megye lépésről lépésre fejlődjön. Ennek része, hogy mindig kihasználjuk a kínálkozó lehetőségeket.

Az előkészítésre adott kormányzati támogatás ismét Észak-Vas megyét szolgálhatja, melyért köszönetemet szeretném kifejezni Révész Máriusz kormánybiztos úrnak – emelte még ki Ágh Péter.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter és Kondora Bálint tájékoztatott arról, hogy kormányzati támogatásból már zajlanak az előkészületek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában