A helyi termékek fontossága

2020.12.12. 07:00

Jobb híján otthon is lehet forraltborozni – Vásárolj Kőszegen, vásárolj kőszegit!

Rendhagyó sajtótájékoztatóra várták tegnap délután a média képviselőit Kőszegen. Az apropót az adta, hogy immár több éve advent harmadik hétvégéje a forralt bor jegyében szokott zajlani a Jurisich téren.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Ohr Tibor

Az egyik ismert kőszegi borászat pincéje volt a helyszíne annak a sajtótájékoztatónak, ami a helyi termékek fontosságára hívta fel a figyelmet. – Advent harmadik hétvégéje Kőszeg rendezvénykínálatában normál körülmények között a forraltborozás jegyében szokott telni – tudtuk meg Básthy Béla polgármestertől. – Sajnos ezt idén nem tudjuk megszervezni. Ugyanakkor a borászok készen állnak arra, hogy kielégítsék a vevői igényeket. A város vezetése számára fontos a helyi termékek és a helyi fogyasztásának és vásárlásának népszerűsítése. Vásárolj Kőszegen, vásárolj kőszegit! – a jelmondathoz készült egy logó, ami Kőszeg egyik jellegzetességét, a becsületkasszát ábrázolja. Ezeket csomagolóanyagokra helyeztük el és a helyi termelők között osztjuk ki.

Kampits László elmondta, jelenleg tizenkét borászat működik együtt a marketing és értékesítés területén. Ma már az online rendelés is működik, több kőszegi termelő is vállal házhoz szállítást a hét egyes napjain, de elvitelre is van lehetőség.

Kiemelt képünkön: Kampits László borász, Básthy Béla polgármester és Láng József házigazda a rendhagyó sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában