csatornák

2020.12.03. 13:00

Kinek kell tisztán tartani a lefolyókat?

Folyamatosan aktuális – de a falevelek lehullásakor különösen – a csapadékvíz-elvezető rendszer lefolyóinak tisztán tartása.

Horváth Balázs

Egyre több az eldugult lefolyó

Fotó: HB

Kinek kell tisztán tartani a csatornákat? A szombathelyi városházán korábban egy hasonló kérdésünkre elmondták, hogy a vízmű feladata a lefolyók tisztán tartása, de néhány utcában az önkormányzat rendeli meg ezt a munkát. Amennyiben azt látjuk, hogy valahol ennek ellenére el van dugulva a lefolyó, akkor vagy a körzet képviselőjénél, vagy a városháza városüzemeltetési osztályán lehet ezt a problémát jelezni.

Egyre több az eldugult lefolyó

Kisebb településeken is okozhat gondot a dugulás. Családi Anita, Táplánszentkereszt jegyzője kérdésünkre elmondta: az ingatlanok előtt lévő csapadékvíz-elvezető árok tisztán tartása a telektulajdonosok feladata, amire az önkormányzat lapjában időnként fel is hívják a figyelmet. Fontos azonban tudni, hogy nemcsak az árok, de a kapubejárók alatti átereszek tisztítását is el kell végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában