Ha lesz kedvünk, táncolunk

2020.12.31. 15:30

Most kisebb társaságokban, házibulikban köszönünk el az óévtől

Amennyire furcsa és rengeteg szempontból rossz volt az idei év, annyira más lesz ezúttal a szilveszter is. Ki bulival, ki egy kis lazítással tölti majd – egy biztos: mindannyian szeretnénk a 2020-as évet végre a hátunk mögött hagyni és átlépni egy jobb, reményteljesebb új esztendőbe. Vasi fiatalokat faggattunk a két ünnep között: kíváncsiak voltunk, ők hogyan készülnek a szilveszterre.

Polgár Patrícia

Koncz Ádám , szilveszteri készülődés, 20201229, ut, Torony, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Orbán Marcell például több opció közül is választhat még úgy is, hogy a koronavírus az idei szilvesztert is átírta. Ezek az invitálások mind házibulira szólnak, ahol összejön egy kisebb baráti társaság.

– Lesz evés, ivás és jó sok zene. Szerintem az idén így teremti meg magának otthon a bulihangulatot a fiatalság, hiszen a kijárási tilalom alatt nincs is más mód erre. Mindig akad egy család, egy barát, egy ismerős vagy az ismerősnek az ismerőse, ahol van hely és mód várni és köszönteni az új évet. Kétségem sincs afelől, hogy a fiatal korosztály nem fog otthon ülni és tévét nézni, mindenki megtalálja a módját annak, hogy elengedje ezt a nem túl szépre sikeredett évet – mondja a 24 éves fiatalember. Biztos benne, hogy idén a családi házban élők előnyben vannak, hiszen ott kevésbé kell félni, hogy a szomszéd átkopog, hogy mi ez a hangzavar.

– Engem hívtak Budapestre is, ahol egy barátom tanul, és egy lakást tervez kibérelni a nagy terasszal, és ott is fognak éjszakázni. Ez már jól bevált módszer, a pandémia alatt a születésnapokat is így ünnepeltük. Sajnos még szilveszter napján is délig dolgozom, ezért még meggondolom, útnak induljak-e, de az biztos, hogy remek hangulatú házibuliban töltöm a szilveszter éjszakáját akár Szombathelyen, akár Budapesten – teszi hozzá.

A 34 éves Koncz Ádám és párja Szombathelyen, két másik baráti párral fog ünnepelni. Már kora délután összegyűlik a társaság egyikőjük lakásán, hogy a kijárási tilalom kezdetére mindenki rendben haza tudjon érni.

– Szeretek és szoktam is sütni-főzni, így nem volt kérdés, hogy beszállok én is a társaság szilveszteri menüjének elkészítésébe. Én sajtos rudat készítek, a többiek lencsét, hidegtálat és virslit hoznak. Az éjféli koccintást idén előrébb hozzuk, de most sem marad el, hogy így köszöntsük az új évet – mondja Ádám. Ezenkívül társasjátékozni fognak, de a zene sem marad el. – Évek óta terveztük, hogy szórakozóhely helyett inkább otthon, házibulival ünnepelünk. Ezt most a vírus elhozta nekünk.

Nem mindenki tölti azonban házibuliban az év utolsó éjszakáját. A szombathelyi Apró Ágnes jelenleg egy bécsi egyetemen tanul, a szilvesztert is az osztrák fővárosban, kollégiumi szobájában fogja tölteni. – Mivel szigorúak az osztrákok, és a koliba rendszeresen kihívja valaki a rend­őröket a partik miatt, nem igazán van módunk a bulizásra. Valószínűleg a barátom megiszik egy gin-tonikot, én pedig egyedül pezsgőzöm, mivel ő a pezsgőt nem szereti. Ha lesz kedvünk, táncolunk, de valószínűleg sorozatot fogunk nézi – vázolja év végi terveit a lány.

Kiemelt képünkön: Koncz Ádám sajtos rúddal járul hozzá az este sikeréhez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában