Telefonon és online

2020.12.04. 07:00

Vas megyében sem feledkezik meg a Mikulás a kicsikről

Idén elmaradnak a nagy, közös télapóvárások, de a Mikulás nem feledkezik meg a kicsikről a járvány idején sem. Csupán az online térbe költözik – persze az ajándékok kihordásában a vírus sem gátolhatja meg, megtelnek a jó gyerekek kiscsizmái.

Polgár Patrícia

20201126 Győr A mikulás.Télapó Képen: Farkas Imre- Mikulás. Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Fotó: MW-archív/HG

– Halló, itt a Mikulás! – szól majd a hétvégén számos Vas megyei kisgyermek szüleinek telefonjába egy idős hang. Ugyanis december 5-én és 6-án az Agora Savaria Mikulása telefonon hívja azokat az apróságokat, akiknek szülei máig megkeresték asszisztensét, hogy bemutassák neki büszkeségüket.

Mikulás-műsorokból, koncertekből sem lesz hiány szombaton és vasárnap.

A Rutkai Bori Banda Facebook-oldalán szombaton 11 órától Helló Télapó! címmel tekinthetik meg az együttes online Mikulás-műsorát.

Gryllus Vilmos szintén a közösségi oldalán ad Mikuláskoncertet. Előadásában csupa téli dologról mesél a gyerkőcöknek. Elsősorban persze a Mikulásról, aztán sorban a többi ünnepről is: karácsonyról, újévről, farsangról… Ezekről énekel is majd – együtt, a gyerekekkel. Az élő videó a Facebook-eseményen belül lesz látható vasárnap 10 órakor.

Szintén vasárnap, 17 órakor ad koncertet Halász Judit. Az énekesnő karácsonyi Csiribiri című műsorát az Eszínház közvetíti élőben, a Vígszínház színpadáról.

A bábszínház szerelmesei sem maradnak ­Mikulás-napi műsor nélkül. A Vaskakas Bábszínház A Mikulás új szánja című előadását vasárnap 11 órakor mutatja be – ezúttal online –, sok-sok meglepetéssel, izgalommal és zenével. Az előadás a Vaskakas Bábszínház hivatalos YouTube-csatornáján lesz elérhető.

Kiemelt képünkön: Ha most személyesen nem is találkozhatnak a gyerekek a Mikulással, az interneten számos ünnepi műsor várja őket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában