Jótékonyság

2021.01.29. 07:00

Ágynemű is került a fiatalok ajándékai közé

A vírushelyzet miatt nem volt alkalmuk karácsony előtti adományozásra a Fidelitas jánosházi tagjainak, most pótolják a fiatalok, és már készülnek a nyárra: a segítségnapjukat az egész régióra kiterjesztenék.

Bakos Ágnes

210128 Jánosházi fidelitas adományokat gyűjt, Jánosháza, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Tartós élelmiszerek, egészségügyi csomag, valamint egy baráti felajánlás nyomán két garnitúra ágynemű is került az ajándékba összeállított csomagokba – mutatta Márkus Kristóf, a Fidelitas jánosházi elnöke. Legutóbb 2019 karácsonyán volt lehetőségük hasonló adományozásra, tavaly a járványhelyzetben nem tudtak jótékonysági programot szervezni, ezt igyekeznek most pótolni.

Magánvállalkozók és helyi cégek felajánlásából 50 főre készült csomag, egyenként 13 ezer forint körüli értékben – számolt be az elnök.

Kölcsönkaptak kisbuszokat, azokkal viszik ki személyesen a csomagokat. Kristóf azt mondta, nagy szükség van a segítségre, főleg az időseknek, akik most kevésbé mozdulnak ki a járvány miatt. És készülnek már most a nyárra: ha a vírushelyzet engedi, nagyszabású „segítségnapot” tartanának. Két éve hívták életre a kezdeményezést, akkor alakult meg a szervezetük, és néhány héttel később tartották a nagyszabású rendezvényüket, amelyen színpadi produkciókat, sportprogramokat szerveztek rászoruló gyerekeknek. Tavaly a vírushelyzet okán nem tudtak hasonlót rendezni, idén viszont nemcsak a megtartására, de a bővítésére készülnek. Az egész Nyugat-Dunántúl lefedése a céljuk a rendezvénnyel, amely akár többnapos is lehet augusztusban.

Kiemelt képünkön: Varga Mátyás, Márkus Kristóf és Komondi Zsófia az adományokkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában