a teljesítőképesség határán

2021.01.05. 07:00

Az új gyár miatt átépítik a csomópontot Szombathelyen

Átépítenek egy útcsatlakozási pontot a Külső Söptei útnál, hogy kiszolgálja a Schaeffler Savaria Kft. új telephelyének teherforgalmát.

VN

20210104 LUK gyár építésa a Söptei úton, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A cég a Külső Söptei útnál új gyárat épít. Az üzem bejáratáig szükséges a hiányzó szakasz kiépítése, illetve a meglévő elégtelen keresztmetszetű út átépítése, megoldják a közvilágítását, csapadékvíz-elvezetését. A beruházás az előzetes becslések szerint 190 millió forint értékű, a határideje április 30.

Dr. Nemény András polgármester jóváhagyta, hogy az önkormányzat a Külső Söptei út és a 8639. számú közút csomópontjának átépítésével kapcsolatosan megállapodást kössön a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, az önkormányzati területre eső műszaki létesítményeket saját forrásból finanszírozza, várhatóan 15 millió forintért, ezt a költségvetésben az északi iparterület fejlesztésére elkülönített keretből fedezik – derült ki a polgármesteri határozatból.

Kiemelt képünkön: Zajlik még az építkezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában