Önmagunk esélye vagyunk

2021.01.30. 15:20

Ép testben ép lélek mottóval hirdetnek Celldömölk-Alsóságon életmódprogramot

Ép testben ép lélek mottóval életmódprogram indul – képviselői szombaton sajtótájékoztatón számoltak be részletekről. Bemutató fitneszedzést is láttunk az Alsósági Szent Miklós Plébánia konditermében.

Tóth Kata

20210130 Ép testben ép lélek - életmódprogram, Dr. Székely János, szombathelyi megyéspüspök, Orsos Zoltán celldömölk-alsósági plébános, Liszli Erika, Európa-és világbajnok testépítő, Lakatos Mihály, Európa-és világbajnok testépítő, Celldömölk, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Orsos Zoltán celldömölk-alsósági plébános fejében-szívében született meg a program ötlete. A sajtótájékoztatón elmesélte: túlsúlyos és sokszor lehangolt volt, kereste a kiutat. Ősz óta életmódot váltott: aktívan sportol, testépítésbe kezdett. Arra lett figyelmes, hogy a plébánia közössége és az gyerekek, akiket tanít, felfigyeltek erre, és jobban elfogadták azt is, amit Jézusról tanít. A sport áldásos hatását már érzi, és a nyilvánosságnak is meg akarja mutatni – ehhez szakmai támogatókra talált.

Liszli Erika, Európa- és világbajnok testépítő, táplálkozási szaktanácsadó és személyi tréner arról beszélt: fiatalokat, idősebbeket is várnak majd a programba. Céljuk az, hogy aki csatlakozik hozzájuk, egészségesen élje a hétköznapokat. Hosszú távon gondolkodnak: iránymutatást akarnak adni az életmód-változtatáshoz, előadás-sorozatot terveznek ennek testi-lelki vonatkozásairól, az egészségromlás megelőzéséről. És nem csak celldömölkieknek, hiszen online, a tervezett blogon keresztül bárki hozzájuthat a tartalomhoz. „Amit nem kezdhetsz el újra, csak azt szabad megsiratni” – Horváth István erdélyi költőtől származik az idézet. Ezt a címet viseli majd az egy-két héten belül elérhető blog. Nyárra motivációs tábort szerveznének, főleg hátrányos helyzet gyerekeknek. Példaképeket mutatnának be nekik, küzdelmes életúttal rendelkező embereket, akik nem adták fel – mondta.

 

Lakatos Mihály, Európa-és világbajnok testépítő, személyi tréner külön szólt a fiatalokról, akikre a vírushelyzetben ráfér, hogy „kiragadják őket a gödörből”. Az edzők elsősorban a program testi felelősei lesznek, Zoltán atya a lelki vezetője. Szabó Réka tanuló a fiatalok felé nyit majd a programmal, azt megmutatva, hogy a sport által hogyan tudnak kibontakozni.

– A járvány nemcsak a testre veszélyes, hanem a lélekre is. Leginkább a fiatalok szenvednek ettől. Ki kell őket segíteni a természetbe, a mozgásba és az egymással való találkozásba. A nehézségekre nem az a megoldás, hogy megadjuk magunkat, hanem, hogy küzdeni próbálunk – fogalmazott dr. Székely János megyés püspök, a program fővédnöke. Majd örömének adott hangot, hogy a papok, köztük Zoltán atya is keresik ennek az útját.

Az alkalomból sokszínű grafikai tárlatot rendeztek be a plébánián Lakatos Mihály alkotásaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában