Vádemelés

2021.01.26. 07:51

Éveken át terrorizálta a családját, ütötte és megöléssel fenyegette feleségét egy férfi Vas megyében

A Szombathelyi Járási Ügyészség továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki éveken át terrorizálta a családját egy Vasvár közeli településen – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

A vádirat szerint a vádlott és a felesége három kiskorú gyermeket neveltek. A vádlott hónapokig dolgozott külföldön az elmúlt években, az otthon töltött hetek alatt pedig ittas állapotban kiszámíthatatlanul viselkedett, folyamatosan ellenőrizni akarta a feleségét, és a gyermekek jelenlétével nem törődve állandóan veszekedést kezdeményezett.

A vádlott a feleségét és az ő védelmére kelő legidősebb gyermekét is többször megütötte a konfliktusok alkalmával.

2019 februárjában egy tettlegességig fajuló családi veszekedés során mindhárom gyermek a vádlott és az édesanyjuk közé állt, hogy a további bántalmazást megakadályozzák, majd valamennyien a szomszédba menekültek a vádlott elől, ahonnan csak tíz nap múlva mentek haza, amikor a vádlott visszament külföldre dolgozni.

Egy alkalommal a rendőrséget is ki kellett hívni, amikor az ittas vádlott bezárta a feleségét a konyhába, ahol féltékenységből többször megütötte, majd elővett egy kést és azzal fenyegetőzött, hogy megöli az asszonyt.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában