Társaiknak segítenek

2021.01.28. 07:00

Kupakokkal beteg diákok gyógykezeléséért

Diákjainak gyűjt a Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium közössége. Eddig tizen­nyolc zsákot töltöttek meg a tavaly kihelyezett gyűjtőbe dobott kupakokból.

Tóth Dóra

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

A tizedikes Dominik és a tizenegyedikes Lackó ritka genetikai betegség miatt kényszerült tolószékbe. A Duchenne-­féle izomdystrophiára nincsen ­gyógymód, egy, csak külföldön kapható gyógyszer azonban javíthatna az életminőségükön. A havonta csaknem kétmillió forintba kerülő orvosság árához szeretne hozzájárulni az iskola a kupakgyűjtéssel, főleg, hogy a vírus miatt a családok nem tudnak nyilvános eseményeken segítséget kérni.

A gyűjtésben közreműködő Vassné Szilvágyi Mónika, Dominik osztályfőnöke elmondta: minden apró segítségnek örülnek és nem csak az intézménybe járó diákoktól és dolgozóktól. A szív alakú gyűjtő az épület előterében áll, így a járványügyi előírásokat betartva bárki bemehet odáig, ha szeretné támogatni a fiúkat és családjukat.

Kiemelt képünkön: Vassné Szilvágyi Mónika és H. Pezenhófer Brigitta a kupakokkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában