kosárlabda

2021.01.18. 22:29

Novgorod–Falco KC: a győztes továbbjut

A kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, 6. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kedden 17 órakor a Novgorod vendégeként lép pályára – ha nyer, akkor továbbjut a legjobb 16 közé.

Tóth Gábor

Falco KC - Novgorod , 20201209, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Anderson

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

A 2017/2018-as idényben, a FIBA Európa Kupában hazai pályán és idegenben is nagy csatára kényszerítette orosz ellenfelét a Falco, de mindkétszer kikapott. Az mostani BL-kiírás decemberi, szombathelyi találkozója is élesre sikeredett, de ismét a Novgorod került ki győztesen a párharcból,

93-88-ra nyert. A szombathelyi gárda egyébként eredetileg októberben meccselt volna a Nov­goroddal, el is utazott Oroszországba, a találkozó azonban elmaradt, mert a házigazda több játékosa megfertőződött koronavírussal. A Novgorod hazája bajnokságában az ötödik helyen áll a 13 csapatos tabellán, hatszor nyert, négyszer kikapott – és nincs túl jó formában, utóbbi három meccsét ugyanis elbukta. A BL-ben ugyanolyan mutatókat produkált eddig a két csapat, a Falco és a Novgorod is három győzelemmel, két vereséggel várja a keddi összecsapást.

– Érződik, hogy rendszeres szereplői vagyunk a nemzetköz porondnak, sokat fejlődtünk egy év alatt, ezért lehetnek továbbjutási reményeink az utolsó csoportkör előtt, nem biztos, hogy erre sokan számítottak – vélekedett Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely edzője. – Egyszerű a képlet: ha nyerünk, továbbjutunk. Nagy lehetőség előtt állunk, de ez a lehetőség komoly felelősséggel, nagy nyomással is jár. Ellenfelünk minőségi, tapasztalt csapat és talán esélyesebb is nálunk – de egy meccsen bármi megtörténhet. A Novgorod próbál gyorsan kosárlabdázni, sokpontos mérkőzéseket játszik, atletikus emberei révén erőlteti a fizikális játékot, veszélyes a palánk alatt. Szeretnénk meglepni az oroszokat, becsülettel felkészültünk, bízom a fiúkban. A teljes keretre számíthatok, igaz, a visszatérő Anderson hosszabb időt hagyott ki, kérdéses a formája.

A D csoport állása: 1. Zaragoza (4 győzelem/1 vereség), 2. Novgorod (3/2), 3. Falco (3/2), 4. Lublin (0/5).

A Falco hétfőn hajnalban kelt útra, 10 órakor szállt repülőre Bécsben. Moszkvában közel ötórás pihenő várt a vasi delegációra, mielőtt felszállt a Novgorodba tartó járatra. Mivel Novgorodban későn, 22 óra után landolt a gép, ezért hétfőn nem tudott edzeni a csapat. Ám kedden egy rövid átmozgató edzésre van lehetőség, és nem marad el a videózás sem. Érdekesség, hogy a mérkőzést nézők előtt rendezik.

Kiemelt képünkön: Kyan Anderson hosszabb kihagyás után térhet vissza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában