elnyerték a címet

2021.01.28. 07:00

Örökös ökoiskola a vépi Hatos-iskola

Elnyerte az örökös ökoiskola címet a Hatos-­iskola. A cél az, hogy a gyerekek tudatos környezetvédővé, a természetet féltő, óvó felnőttekké váljanak.

Vas Népe

Fontosnak érzik, hogy növendékeik számára természetessé váljon az egészség- és környezettudatos életmód, a globális és helyi kihívások iránti nyitottság, és hogy aktívan cselekedjenek, ha egy problémát felismernek, mondja Kovácsné Csákvári Beatrix, az öko-munkaközösség vezetője és Bándoliné Pájer Éva igazgatóhelyettes. 2013-ban és 2016-ban is elnyerték a három évre szóló ökoiskola címet, az oktató-nevelő munka minden területét áthatotta az ökoarculat megformálása.

Fotók: Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Nemrég örömmel értesültek, hogy a tavaly benyújtott örökös ökoiskola pályázatukat a szakmai bizottság támogatásra javasolta. Tevékenységeiket hat témacsoport köré szervezték, ezt az utat járva szeretnének fejlődni. Ökoprojektjeik témaheteket, táborokat, erdei iskolát, témanapokat, szakköri tevékenységet, környezeti neveléssel kapcsolatos pályázatokat tartalmaznak. Nagy figyelmet fordítanak az iskola természeti (udvar, Tündérkert) és tárgyi környezetének (folyosók, tantermek, ökofal) szépítésére.

Hulladékgyűjtési és energiaprogramjukon kívül szabadidős rendezvényeiken megtartják a környezetvédelmi napokat, kirándulásokat, kerékpártúrákat szerveznek, vetélkedőkön, előadásokon vesznek részt. Egészségtudatos gondolkodásra nevelnek, a helyes táplálkozás és testmozgás iránti igényt alakítják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában