Millió kis napernyő

2021.02.26. 17:30

Dobogó-erdő: megkezdődött a tőzikevirágzás

Már virágzik a tőzike Körmend- Horvátnádalján, a Dobogó-erdőben.

Markó Petra

20210224 tőzike virágzás, Szekeres Zsófia természetőr, Dobogó erdő, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A 40 hektáros terület déli részén teljes pompájában megcsodálható a tavaszi virágszőnyeg, amelyben az időjárástól függően körülbelül két hétig még biztosan gyönyörködhetünk – tudtuk meg Szekeres Zsófiától, az Őrségi Nemzeti Park természetvédelmiterület- felügyelőjétől, aki ezúttal sem mulasztotta el felhívni a figyelmet arra, hogy a tőzike védett növény, eszmei értéke tízezer forint. Ez pedig azt jelenti, hogy szigorúan tilos leszakítani akár egyetlen szálat is.

Szekeres Zsófia azt ajánlja, bakancsban-csizmában induljunk tőzikét nézni Fotók: Szendi Péter

Megcsodálni természetesen lehetséges: az a legjobb, ha a tanösvény nyomvonalán haladnak a látogatók, lehetőleg azonos irányban. Így a virágok is épségben megmaradnak – és a járványhelyzetben veszélyes csoportosulás is elkerülhető. Szekeres Zsófia azt is hozzátette, hogy az ártéri erdőben a sárra mindenkinek fel kell készülnie, úgyhogy a tőzikenézéshez csizma vagy bakancs viselését ajánlja. Indulhatunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában