vírus

2021.02.24. 07:00

Idősotthon: túl vannak a koronavírus-oltáson

Összesen tíz lakó és nyolc dolgozó már túl van a koronavírus elleni védőoltáson a büki Dr. Horváth Tibor Szociális Központban, a vakcina mindkét felét megkapták.

Bakos Ágnes

Fotó: Bakos Ágnes

A Pfizer-vakcinával oltottak a büki Dr. Horváth Tibor Szociális Központban, a sárvári Szent László kórház oltócsoportja érkezett a vakcinával, telefonos egyeztetések és persze a hozzájárulási nyilatkozatok leadása után – számolt be Rédecsiné Gacs Gyöngyi intézményvezető.

Tünetmentesek voltak az oltások után, s akik kimaradtak az első körből, azok is megkapják az oltást. Van olyan idős lakó, aki meggondolta magát, és mégis kéri a vakcinát, és van dolgozó, aki korábban átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért nem oltották az első körben.

A büki idősotthon lakói közül eddig senkit nem fertőzött meg a vírus, talán az egyetlen intézmény Vas megyében, amelyben nem ütötte fel a fejét a fertőzés. Rendkívül szigorúak a biztonsági, higiéniai intézkedések, azokat pedig következetesen be is tartják, nem lazítottak a szabályokon már fél éve. Így a dolgozók nemcsak közvetlenül az idősek mellett viselnek maszkot, de az egész épületben, és továbbra is kötelező a kézfertőtlenítés.

Kiemelt képünkön: Rédecsiné Gacs Gyöngyitől megtudtuk, a lakók a vakcina beadása után tünetmentesek voltak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában