Fánkot is osztottak

2021.02.14. 12:58

Kalóz kínálta az almát, Micimackó a mézet a rábapatyi piacon

A járványhelyzet hozta az ötletet, de lehet, hogy hagyomány lesz a piaci farsangból. Szinte az összes árus jelmezbe öltözött, a maskarás vásárlók közül is sokan fotózkodtak az új szelfifal előtt. A gyerekek fánkot osztottak.

Gyöngyössy Péter

20210213 farsang a helyi termelői piacon,Nagy Gáborné, Hajas László, Nagy Gábor Rábapaty, Szendi Péter

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Miközben a mínusz 27 fokos országos hidegrekord kis híján megdőlt és a szél még didergősebbé tette a napot, a termelői piacon farsang farkához méltó hangulat fogadta a betérőket.

Fotó: Szendi Péter / VN

Mint, a busónak beöltözött Hajas Lászlótól, a piac felügyelőjétől, két kolompozás között megtudtuk, a település fb oldalán szavazni lehet majd a legjobb jelmezekre. A beöltözött gyerekeket csokival és termelői mézzel jutalmazták a Rábapatyért Közhasznú Egyesületnek köszönhetően. Márfiné Balogh Mónika, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta nemrég összeültek, akkor jött az ötlet, hogy ha rendezvényt nem is tudnak tartani, a piacot farsangos elemekkel lehet megtölteni.

Fotó: Szendi Péter / VN

A felhívásra sokan beöltöztek. Németh Szilárd, és Szakács Bernadett Németh Szofival a szomszéd faluból érkeztek – mint gazda, festő és kisegér. Desits Zoltán kiváló helyi hentesárukat kínált, ezúttal Kató néninek öltözve. A celldömölki Faragó Ferenc kalózjelmezben árulta az almát. Ki is írta, hogy ő most Jack Feró. A sárvári méhészcsalád is jelmezt öltött. Nagy Gábor Micimackóként, felesége méhkirálynőként adta a mézet. Babos-Szőlősy Gabriella cicajelmezben kínálta batátából készült termékeit. Jól megfért a közelében a Mikiegérnek öltözött Kámán Kriszta, aki a zalai Bakról hozta el homoktövisből készült lekvárjait. Nagy volt a felhozatal, akadt még vadász, matróz, tökfilkó, tigris és boszorkány is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában