Megtisztítjuk az országot

2021.02.17. 07:00

Két konténernyi szemetet gyűjtöttek vízmosásokból

A Tisztítsuk meg az országot! programban Kondorfa környékén a vízmosásokból, árkokból is elvitték az illegálisan elhelyezett szemetet.

Gyöngyössy Péter

Az elmúlt hónapokban az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság vállalkozók és önkormányzatok bevonásával számos illegális hulladéklerakót számolt fel az Őrségben, a Vendvidéken és a Rába völgyében. Legutóbb Kondorfa környékét tisztították meg.

A település környéki vízmosásokat, árkokat éveken át használták illegális hulladéklerakásra. – A többnyire bokrokkal, fákkal benőtt területen csak kézi erővel volt lehetséges a hulladék összegyűjtése – tudjuk meg Tóth Mihály természetvédelmi területfelügyelőtől, az akció felelősétől. – Vállalkozó hozta a gyűjtőbrigádot, akik zsákokba szedték a szemetet, majd azokat a nemzeti park terepjárójával szállítottuk a gyűjtőpontra. Két konténer telt meg a Kondorfa környéki vízmosásokból, köztük a település határában lévő bölények lakta rezervátum területéről összegyűjtött hulladékkal. A gyűjtés közben egy jobb időket megélt kerékpár is előkerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában