Az állampolgárságról és a felelősségérzetről

2021.02.22. 20:49

Megkezdődött az FTI-iASK téli egyeteme Kőszegen

Miként legyünk honpolgárok? címmel UNESCO MOST Téli Iskola kezdődött hétfőn a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete szervezésében. Mintegy negyven országból 79 hallgató és 33 előadó vesz részt az ötnapos rendezvényen.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Délelőtt a hallgatók mutatkoztak be a Zoomon keresztül: mások mellett Szerbia, Mongólia, Ukrajna, Grúzia, India, Oroszország ifjú kutatói, PhD-hallgatói. Majd Honpolgárság és az új despotizmus címmel John Keane ausztrál társadalomtudós, a Sydney-i Egyetem professzora előadását hallhatták elsőként a résztve- vők. Délután prof. Miszlivetz Ferenc, az FTI-iASK főigazgatója és Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke köszöntötte a hallgatókat.

Vitaindítójában Sean Cleary, az FTI-iASK tanácsadó testületének tagja azt boncolgatta, mit jelent honpolgárnak lenni, és milyen felelősségünk van ezzel kapcsolatban a 21. században. Az idén az online térben zajlanak a 3. Téli Egyetem angol nyelvű előadásai, vitaműhelyei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában