Véradóbarát Munkahely

2021.02.12. 11:30

Véradásért elismerés a Körmendi Rendvédelmi Technikumnak

Véradóbarát Munkahely címmel tüntette ki a Magyar Vöröskereszt a Körmendi Rendvédelmi Technikumot. Az elismerést Hollósi Gábor, az iskola igazgatója vette át Baráth Gábortól, a Magyar Vöröskereszt Vas megyei igazgatójától csütörtökön az országos rendőr véradó napon.

Markó Petra

20210211 véradóbarát munkahely cím átadása, Hollósi Gábor r.ezds ig, Baráth Gábor Vas Megyei Vöröskereszt vezetője, Varga Zsuzsa koordinátor, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A szervezet az elismerést azoknak a vállalatoknak ítéli oda, amelyek rendszeresen teret adnak a munkahelyi véradásoknak, és dolgozóikat is arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalás ezen formájában. A körmendi intézmény évek óta ezt teszi: tanévenként átlagosan négyszer szerveznek véradást, csak az elmúlt öt évben összesen 1751-en adtak vért náluk, ami megközelítőleg nyolcszáz liter vért jelent. Most – 2012 után – már második alkalommal vehették át a véradó mozgalomban kifejtett szervezőtevékenységért a támogatói oklevelet.

Február 11-én volt 13 éve annak, hogy szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2009-ben együttműködési megállapodást kötött az ORFK és a Magyar Vöröskereszt, amelynek értelmében halála évfordulója az országos rendőrségi véradónap dátuma. Az erre a napra szervezett véradással is az ő emléke előtt tisztelegnek.

Kiemelt képünkön: Hollósi Gábor és Baráth Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában