Felmerülő ötlet

2021.03.24. 14:00

Egyelőre a városé marad a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő üzemeltetése

Tavaly év végén röppent fel a hír: átadná a város a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő üzemeltetését az államnak. A képviselő-testület végül leszavazta az ötletet, az önkormányzat mintegy százmillió forintot tervezett be erre a célra az idei költségvetésében. A létesítmény az újranyitásra kész.

Cseh-Egyed Bernadett

vulkánfürdő, 20210323, ut, Celldömölk, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A koronavírus-járvány nagy vesztesei a szállodák és a fürdők. A Ság hegy lábánál fekvő Vulkán Gyógy- és Élményfürdő fenntartásához a korábbi években mintegy 60 millió forinttal járult hozzá a celldömölki önkormányzat. Tavaly ez az összeg elérte a 130 millió forintot.

– A korábbi években még kezelhetőnek tűnt a létesítmény működéséből fakadó hiány, az előző évben szó szerint kiizzadtuk ezt az összeget. Az idén végül úgy sikerült nullára kihozni a város költségvetését, hogy 100 millió forintot terveztünk be erre a célra – mondta el lapunknak Fehér László, Celldömölk polgármestere. Hozzátette: igaz, hogy tavaly év végén felmerült az ötlet a képviselő-testületben, a város adja át a fürdőt az államnak, de ezt végül a többség – vele együtt – leszavazta. – A celldömölki adófizetők forintjai és nekem húszévnyi polgármesteri munkám van a fürdő felépítésében és megnyitásában. Nagyon el kellene menni a falig ahhoz, hogy ezt meglépjük – fogalmazott. Fehér László szólt arról is, a fürdő közelében lévő hotel és kemping szépen fejlődött a közelmúltban, most az innen befolyó mintegy 20 millió forintnyi idegenforgalmi adótól is elesik a város.

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben karbantartásra, festésre, takarításra fordították a kényszerpihenőt. Lóránt Gábor, a létesítmény vezetője elmondta: megkezdték az udvari részek és a kültéri medencék felkészítését is a szezonra. A kormányzati támogatásnak köszönhetően valamennyi munkatársukat megtartották, mindenki nagyon várja már az újranyitást, különböző akciókkal is készülnek.

Kiemelt képünkön: A kormányzati támogatásnak köszönhetően valamennyi munkatársukat megtartották

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában