Több fejlesztés a finisbe ér

2021.03.04. 07:00

Húszmilliós tartalékkal hagyta jóvá a vépi polgármester a költségvetést

Rekordösszegű – 1 milliárd 68 millió forintos – kiadási és bevételi főösszeggel tervez az idén az önkormányzat. Mintegy 20 millió forint tartalékot is tudott képezni a város váratlan kiadásokra.

Vas Népe

20210303 Kovács Péter polgármester mutatja a fejlesztendő területet Vépen, Vép, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

– A gépjárműadó-befizetés 40 százalékát – 16 millió forintot – a 2020-as évhez hasonlóan 2021-ben sem kapja meg az önkormányzatunk, emellett közel 12 millió forint befizetési kötelezettségünk van szolidaritási hozzájárulási adó jogcímen. Ezek ellenére is pozitívan alakult a 2021. évi költségvetés. Mozgalmas év elé nézünk, ha minden, amit elterveztünk, sikerül – mondta elöljáróban Kovács Péter polgármester. Majd részletezte: az önkormányzat jól halad a bölcsőde építésével, a tervek szerint szeptemberben indulhat a bölcsődei nevelés.

– A Vép–Szombathely közötti kerékpárút építéséhez is megkaptuk a támogatást: a teljes összeg már a Magyar Államkincstárnál nyitott számlán van. Idén a tervezés, a területek megvásárlása, a közbeszerzési eljárás lefolytatása valósul meg, és az ütemterv szerint az év utolsó harmadában megkezdődhet a kivitelezés is – tette hozzá. – A temető területének bővítésére is sor kerül, valamint újabb urnafal építését tűzte ki célul a képviselő-testület. A gameszépület folytatásaként pedig egy többfunkciós tároló építése van folyamatban. Ez az épület szolgál egyrészt a gépek, szerszámok, a mezőgazdasági gépjárművek fedett tárolására, másrészt az intézmény fizikai dolgozói részére szociális helyiségeket alakítunk ki.

A Pacsirta réten focipálya építésére kötött szerződést az önkormányzat gróf Erdődy László támogatásának felhasználásával, a kivitelezésre ugyancsak 2021-ben sor kerül. A felsorolt felhalmozási kiadások mellett Kovács Péter még kiemelte: az intézmények fejlesztési igényeit is beépítették a költségvetés tervezése során. A tervezett kiadások mellett Vép önkormányzata mintegy 20 millió forint tartalékot tudott képezni egyéb váratlan kiadások fedezetére. A polgármester elmondta azt is, hogy 2021-ben is tervezik újabb pályázatok benyújtását: a gyermekorvosi rendelőt, járdákat és a gameszkonyhát szeretné felújítani az önkormányzat.

Kiemelt képünkön: Kovács Péter: A Pacsirta réten focipálya építésére kötött szerződést az önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában