A zsűri kivetítőről nézte a produkciókat

2021.03.07. 09:51

Művészeti Szemle: 83 nevezés érkezett

Az idei Művészeti Szemlére is szép számú, 83 nevezés érkezett. Kedden, szerdán és csütörtökön nagy munkában volt a zsűri: kivetítőről nézték, hallgatták és minősítették az online beküldött produkciókat.

Tóth Kata

Művészetiszemle, 20210303, ut, Kőszeg, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Színpadi bemutatkozás helyett most videófelvételt kértek a szervezők Kőszeg és környéke diákjaitól a meghirdetett három kategóriában – vers-próza, ének és hangszeres zene –, a tánc próbák hiányában kényszerűen kimaradt. A járványhelyzet ellenére aktívak maradtak, és megmutatták tehetségüket az általános és középiskolások, így történhetett, hogy nyolcvannál több felvételt nézett végig a zsűri az elmúlt három napban.

Munkában a Művészeti Szemle zsűrije a Jurisics-vár KÖSZ-házban
Fotó: Unger Tamás

– Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan éltek a meghirdetett lehetőséggel. Hagyománya van a Művészeti Szemléknek, amit nem akartunk megszakítani, ezért választottuk a rendhagyó formát – hallottuk szerdán a KÖSZ-házban Gelencsér Ildikó művészeti titkártól, a program szakmai vezetőjétől. Egy-egy előadás az alsó tagozatosoknál legfeljebb 2–3 perces, a felsősöknél és középiskolásoknál 5 perces lehetett. Kedden az alsósok, szerdán a felsősök, csütörtökön a középiskolások „mutatkoztak be” a zsűritagoknak – Fasching Zsuzsannának, aki az ELTE BDPK Zenepedagógiai Tanszékének munkatársa, Nagyné Erőss Rozália pedagógus, színházi szaknevelőnek és Merklin Ferencnek, aki a Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatója és magyar szakos tanár.

A fellépők sorrendjét, ahogy más éveken, most is gondosan összeállította Ildikó. Mi a 31 felső tagozatos bemutatójába hallgattunk bele: az idén feltűnően sok diák verssel jelentkezett, és egészen kitűnő fuvola-, trombita- és ütőhangszeres számok szem- és fültanúi lehettünk. Az előadások minősítést kaptak: a három korcsoportban 21 bronz, 29 ezüst, 19 arany és 14 kiemelt arany minősítés született. A kiemelkedőkből a nemzeti ünnepre összeállítás készül, amelyet március 15-én online láthat a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában